Συνταγές
Το πιο αφράτο κέικ βανίλια με σταγόνες σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Αρχικά όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
220gr βούτυρο, 200gr ζάχαρη, 4 αυγά, 2 βανίλιες, 1 πρέζα αλάτι, 500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο, 120gr γάλα και 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας.
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη γνωστή φόρμα του κείκ. Με το μίξερ χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνω το γάλα και μετά προσθέτουμε τη βανίλια ,το αλατάκι, το αλεύρι και τέλος τις σταγόνες.
Αδειάζουμε στη φόρμα του κείκ το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Βεβαιωνόμαστε ότι έχει ψηθεί με τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κέικ.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κάνω το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 200gr κουβερτούρα και 80gr βούτυρο σε κομματάκια και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε πάνω το κέικ να καλύψει όλη την επιφάνεια. Το βάζω στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.