Connect with us

Γρηγορες Συνταγες

Το μυστικό για καταπληκτικές Κρέπες στο σπίτι! Απλά, φθηνά, γρήγορα και νόστιμα!

Published

on

sintagi gia krepes spiti suntagh crepe ediva.gr

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Οι κρέπες είτε γλύκες είτε αλμυρές είναι μια πολύ απλή λιχουδιά, που μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα στη κουζίνα σας. Υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά για καταπληκτικό αποτέλεσμα, και ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Ας αρχίσουμε με τη ζύμη.

Νά τα μικρά μυστικά μας:
Η φόρμουλα της ζύμης για κρέπες είναι πολύ απλή – (1+2) : 2, το οποίο σημαίνει ένα φλύτζάνι και δύο κουταλιές σούπας αλεύρι για δύο ποτήρια υγρό (νερό ή γάλα).  Να το! Αυτό είναι το βασικό!
Όλα τα υπόλιπα μπορούν να ποικίλουν. Μπορείτε να βάλετε αριάνι, κεφίρ, γάλα, ξινόγαλο, απλό νερό. Αλλά το ποσοστό του υγρό και του αλευριού πρέπει να είναι αμετάβλητο.

Αν το κεφίρ ή το γάλα σας είναι πολύ λιπαρό και παχύ, καλύτερα να βάλετε μισό νερό (θα χρεαστούμε υγρή ζύμη). Με ολόκληρο γάλα ή κεφίρ οι κρέπες θα καούν. Δοκιμάστε αυτή την τεχνολογία και θα δείτε τη διάφορα.
Μετρήστε το υγρό και το αλεύρι με το ίδιο ποτήρι ή με παρόμιο.

Αν το υγρό είναι ξινό (κεφίρ ή ξινόγαλα), μη σβήσετε τη σόδα με ξύδι ή χυμό λεμονιού. Αν είναι φρέσκο γάλα ή νερό, σβήστε τη σόδα με ξίδι ή λεμόνι.
Λοιπόν, ας φτιάξουμε 12 κρέπες από τη ζύμη με κεφίρ!

ΥΛΙΚΑ:

1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές σούπας αλέυρι. Βάλτε αλέυρι στο φλιτζάνι ακριβώς, χωρίς βουναλάκι.

Βάλτε το φλιτσάνι με το αλέυρι στο μπολ, μετά προσθέστε ακόμη δύο κουταλιές σούπας αλέυρι.

Μετά βάλτε δύο αυγά, ένα κουτάλι γλυκού αλάτι και δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη.

Προσθέστε ένα ποτήρι κεφίρ.

Ανακατεύουμε με τον εξής τρόπο: πρώτα το αλεύρι με τα αυγά το αλάτι και τη ζάχαρη, και μετά ανακατεύουμε με το κεφίρ.

Με το ίδιο ποτήρι μετράμε νερό και το βάζουμε μέσα.

Ανακατεύουμε τη ζύμη μέχρι την εξαφάνιση των μικρών κόκκων. Μετά βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και τρείς κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε τελευταία φορά και αφήνουμε για 20 λεπτά, μεχρί να ζεσταθεί το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας.
Η πιό σημαντική στιγμή στο φτιάξιμο των κρεπών είναι να ζεστάινετε σωστά το τηγάνι. Κάντε το πιο απλό: βρέξτε το τηγάνι σαν να το πλύνατε ένα λεπτό πριν, αλλά δεν το στεγνώσατε.

Μετά βάλτε το στην κουζίνα. Όταν εξαφανιστεί το νερό, το τηγάνι είναι έτοιμο.

Δέυτερη σημαντική στιγμή: ζεστάνετε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε πολύ λίγο ελαιόλαδο (λιγότερο από ένα κουτάλι σούπας), αλείφτε το σε όλο το τηγάνι, βάλτε το στο μάτι και μετρήστε μέχρι το 10 – ένα, δύο, τρία… Μετά βγάλτε το λάδι έξω από το τηγάνι, και καθαρίστε το τηγάνι από το το εναπομείναν λάδι με ένα χαρτομάντιλο γρήγορα.

Πάρτε ζύμη με τη κουτάλα, περίπου μισή κουτάλα (αργότερα με την εμπερία θα καταλάβετε, πόση ακριβως πρέπει να πάρετε).

Βάλτε τη ζύμη στο κέντρο του τηγανιού γρήγορα, και κουνώντας το τηγάνι αριστερά και δεξιά αλοίφετε τη ζύμη γύρω από το τηγάνι. Βάλτε το στο μάτι της κουζίνας και τηγανήστε.

Αν θέλετε την κρέπα πιό τηγανισμένη, περιμένετε να ροδίσει από το πλάι.

Αν δείτε από πάνω ότι όλη η ζύμη είναι τηγανισμένη, μπορείτε να αναποδογυρίσετε την κρέπα.
Στην αρχή περάστε την σπάτουλα γύρω και κάτω από την κρέπα, διαχωρίζοντας τις άκρες, και μετά περάστε στο κέντρο και αναποδογυρίστε.  Από την άλλη μεριά θα τιγανιστεί δύο φορές γρηγορότερα – προσέξτε!

Σκουπίστε το τηγάνι κάθε δύο ή τρείς κρέπες με το ίδιο χαρτομάντηλο.

Πάνω από κάθε κρέπα βάλτε λίγο βούτιρο. Μέτα μπορείτε να γεμίσετε με μέλι, κανέλλα, μαρμελάδα, μερέντα ή κάτι αλμιρό – τυρί, ζαμπόν, κλπ.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές12 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές14 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές16 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές18 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές20 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές21 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές5 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές5 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version