Συνταγές
Το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι είναι αυτό που αγαπάμε περισσότερο από κάθε άλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
10 πορτοκάλια
1κιλο ζάχαρη
2 1/2 κούπα νερό
1 λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπιζουμε και τα τρίβουμε στο πιο ψιλό τρίφτη.
Στην συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν, για να τα ξεπικρισουμε.
Όταν πάρουν βράση, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια σε σουρωτήρι και ξεπλενουμε καλά, με αρκετό νερό.
Και επαναλαμβανουμε τη διαδικασία του ξεπικρισματος άλλες δυο φορές.
Αφού τα βράσουμε την τρίτη φορά τα ξεπλενουμε πάλι με αρκετό νερό.
Αφήνουμε λίγο να κρυωσουν και κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα κομμάτια και μετά κανονίζουμε να τα κόψουμε λωρίδες με ενα ψαλίδι κουζίνας, περνοντας και λίγη από την σάρκα τούς.
Στην συνέχεια βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 6-7 λεπτά και ρίχνουμε τα πορτοκάλια.
Από την στιγμή, που θα πάρουν βράση, τα βράζουμε για 15 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 2-3 ώρες να αφήσει τα υγρά του και το ξανά δένουμε για αλλά 15 λεπτά.
Δοκιμάζουμε εαν έδεσε σε ένα κρύο πιατάκι, όπου ρίχνουμε λίγο σιρόπι, και αν αυτό δεν απλώσει τότε είναι έτοιμο.
Πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το γλυκό να πάρει μια βράση.
Όταν θέλουμε να ανακατέψουμε την κατσαρόλα, την ανακινουμε κυκλικά.
Βάζουμε το γλυκό μας, ζεστό σε αποστειρωμενα βάζα, τα σφραγιζουμε καλά και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυωσουν.
Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο η επάνω σε κάποιο κέικ αλλά το αγαπημένο μου είναι πάνω στο γιαούρτι
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.