Συνταγές
Τούρτα φράουλα με σαβουαγιαρ, και σοκολατίνα με παντεσπάνι – δεν θα ξέρεις ποια να ετοιμάσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Το παντεσπάνι είναι συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη :
5 μεσαία αυγα
125 γρμ ζάχαρη
125 γρμ αλεύρι
30γρμ κακαο
Μισό κουταλάκι μπαικιν
Κοσκινιζουμε μαζί αλεύρι, κακάο, μπαικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρισει το μίγμα
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα του αλευρου με το κακάο, και ανακατεύουμε απαλά, από κάτω προς τα πάνω, να μην ξεφουσκώσει το μίγμα
Στρώνουμε ένα ταψάκι η ένα τσερκι, στο μέγεθος μιας τούρτας με αντικολλητικο χαρτί, και ριχνουμε την ζύμη
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’βαθμους για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθει! Το παντεσπάνι το φτιάχνουμε πάντα 2-3 μέρες πριν την χρήση, αφού το τυλίξουμε όταν κρυώσει με μεμβράνη
Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, με 1 κούπα ζάχαρη, και 1,5 κούπα νερό και μια βανίλια, βραζουμε για 5 λεπτά! Σιρόπιαζουμε το παντεσπάνι, αφού το κόψουμε στη μέση με πριονοτο μαχαίρι
Η κρέμα μέσα είναι Γιωτης ζαχαροπλαστικης με γεύση πραλινα, και επάνω με γεύση σοκολάτα, ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου με το αναλογο γάλα πάντα
Έβαλα στο κέντρο ψημένο αμύγδαλο φιλε, και ξύσμα σοκολάτας Γιωτης στα πλαϊνά και γύρω γύρω
Για την τούρτα φράουλα, χρειαζόμαστε :
1 κεσεδακι φράουλες, 2 πακέτα σαβουαγιαρ, 1 κουτάκι φυτική σαντιγη, 1 φάκελο Γιωτης ζαχαροπλαστικης βανίλια, 1 φακελάκι Γιωτης στιγμής φράουλα, και γάλα για τις κρεμες
Σιρόπι το ίδιο που έχω κάνει για την σοκολατίνα! Στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι η ταπερ την μια συσκευασια σαβουαγιαρ, αφού τα βουτήξουμε για ένα δευτερόλεπτο μέσα στο σιρόπι
Χτυπάμε με το αναλογο γάλα την κρέμα ζαχαροπλαστικης, και την Γιωτης στιγμής φράουλα μαζί
Από αυτό το μίγμα κρατάμε το 1/4 περίπου και στο υπόλοιπο βάζουμε τις μισές φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια, και καλύπτουμε την πρώτη στρώση με τα σαβουαγιαρ! Βάζουμε δεύτερη στρώση σαβουαγιαρ βουτηγμένη στο σιρόπι, και στην υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικης που έχουμε κρατήσει , προσθετουμε την σαντιγη που έχουμε χτυπήσει μέχρι να αφρατεψει, και ανακατεύουμε μαζί
Καλύπτουμε την δεύτερη στρώση σαβουαγιαρ επάνω και στα πλαϊνά και γαρνίρουμε με φετουλες φράουλας
Εγώ τις φράουλες τις γλασαρισα με ειδικό γλασο για να γυαλισουν, γίνεται αν δεν εχουμε και με λίγο κορν – φλάουρ , 3-4 κουταλάκια σε 1 φλυτζανι νερό με λίγη ζάχαρη, αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξη λίγο, και γλασαρουμε τις φράουλες
Η Συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.