Συνταγές
Ίσως η ωραιότερη τούρτα σοκολάτας oreo – γίνετε πολύ πολύ γρήγορα με υπέροχη γεύση για τους λάτρεις της σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι έφτιαξα το κέικ της φαρίνα κόκκινη μόνο που αφαίρεσα 100γρ αλεύρι και έβαλα 100γρ κακάο και το μοιράζουμε στα δύο φόρμες.
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα oreo
500ml κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, παγωμένη
250γρ μασκαρπόνε παγωμένο
200γρ άχνη ζάχαρη (την κοσκινίζουμε)
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
140γρ μπισκότα Oreo (ζυγισμένα αφού έχει αφαιρεθεί η κρέμα τους)
ΥΛΙΚΑ για την γκανάζ σοκολάτας
200γρ σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
150γρ κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
1 κ.σ μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας μαζί για περίπου 3 λεπτά, σε μεσαία ταχύτητα αρχικά και στη συνέχεια ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη κρέμα.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά τη σκόνη από τα μπισκότα στην κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε στην πιατέλα τον πρώτο σοκολατένιο δίσκο. Απλώνουμε στην επιφάνεια του λίγη σοκολατένια γκανάζ και στη συνέχεια την κρέμα oreo.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα, γκανάζ και κρέμα.
Κρατάμε λίγη κρέμα και λίγη γκανάζ για να στολίσουμε αργότερα την τούρτα μας περιμετρικά.
Βάζουμε της τούρτες στο ψυγείο να παγώσουν
Στο ψυγείο βάζουμε και την κρέμα που έχουμε αφήσει για να καλύψουμε την τούρτα εξωτερικά.
Αφού παγώσουν της βγάζουμε από το ψυγείο και τη καλύπτουμε περιμετρικά με κρέμα με τη βοήθεια μια σπάτουλας. Χρησιμοποιήσουμε και κορνέ και να την γαρνίρουμε με ροζέτες.
Διακόσμησουμε όπως θέλουμε.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.