Συνταγές
Μετά το φαγητό ένα γλυκάκι είναι ότι πρέπει. Τούρτα Λίλα Πάουζελ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτα Καρακούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι:
8 αυγά
7 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
20 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 Μπέκιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, βάζουμε την ζάχαρη και χτυπάμε. Ρίχνουμε τους κρόκους χτυπάμε και στο τέλος όλα τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα. Προσθέτουμε και μισό φλυτζανάκι νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις ώσπου να δούμε να ξεκολλάνε τα τοιχώματα του ταψιού όπου έχουμε βάλει και λαδόκολλα.
Σάλτσα φράουλας:
2 συσκευασίες φράουλες
2/3 του νεροπότηρου ζάχαρη
Λίγες σταγόνες
Δύο κουταλιές κονιάκ
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Τις βάζουμε στο κατσαρολάκια και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνει μια ωραία σάλτσα.
Την αφήνουμε αρκετή ώρα να παγώσει
Σαντιγί:
Δύο μορφατ στο αλουμινένιο κουτί τα οποία έχουμε βάλει στο ψυγείο δύο ώρες πριν.
Ένα ζαχαρούχο.
Τα χτυπάμε όλα μαζί.
Σιρόπι:
7 φλυτζάνια του ελληνικού καφέ νερό.
6 κουταλιές ζάχαρη.
5 κουταλιές κακάο.
1 κουταλιά νες καφέ.
Τα βράζουμε για λίγο και το αφήνουμε να παγώσει.
Γκανάς σοκολάτας:
2 κουβερτούρες Παυλίδη
1κρέμα γάλακτος των 500γρ. την πράσινη.
1 κουταλιά βιταμ soft.
1 κουταλιά μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε λίγο το την κρέμα γάλακτος και βάζουμε τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να λιώσουν οι κουβερτούρες βγάζοντας από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας κάπου κάπου.
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε την σαντιγί με την σάλτσα φράουλας και κρατάμε και λίγο για να την βάλουμε πάνω στην κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει η λίγο η γκανάς σοκολάτας την βάζουμε κι αυτή.
Το ταψί είναι μέγεθος 43 επί 32.
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτα Καρακούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.