Connect with us

Γλυκα

ΤΟΥΡΤΑ ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ

Published

on

tourta sokolata fraoula top

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
Για τη μους σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/4 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό
2 κρόκοι αυγών
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
370 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά),χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για τη μους φράουλα
1/2 κιλό φρέσκες φράουλες
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνη (15γρ.)
3 ασπράδια αυγών
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για το σερβίρισμα
3 κουτ. σουπ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
1 φλιτζάνι σμέουρα ή φράουλες κομμένες στα τέσσερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάξτε τη μους σοκολάτας. Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε λίγο από το ζεστό μείγμα στο μπολ να πάρει τη σωστή θερμοκρασία το μείγμα των αυγών και στη συνέχεια αδειάζετε όλο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τον αυγοδάρτη για 7 λεπτά. Βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ. Περνάτε μείγμα της κατσαρόλας από λεπτή σήτα, το αδειάζετε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.

2. Εν τω μεταξύ φτιάξτε τη μους φράουλας. Βάζετε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Περνάτε τον πολτό φράουλας από λεπτή σήτα για να απομακρύνετε τα σποράκια. Τοποθετείτε τον πολτό φράουλας σε ένα τηγάνι και τον ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Μην προσθέσετε κάποιο υγρό, ώστε να μπορέσουν οι φράουλες να απελευθερώσουν τους χυμούς τους. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Μουλιάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε καλά με τα χέρια σας και τις διαλύετε στο ζεστό μείγμα φράουλας. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.

3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να προκύψει μία δεμένη, λεία και γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέτετε το κρύο μείγμα φράουλας και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ενσωματώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις. Βάζετε τη μους στο ψυγείο να παγώσει.

4. Φτιάχνετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκεύης. Το αφήνετε να κρυώσει αρκετά – ώστε να μην λιώσουν τα μπισκότα όταν τα βουτήξετε μέσα – και το μοιράζετε στη μέση. Τη μισή ποσότητα την κρατάτε για να βουτήξετε τα μπισκότα και την υπόλοιπη την βάζετε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά.

5. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ένα βαθύ ορθογώνιο τσέρκι 22×33 εκ. – εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Βουτάτε τα μπισκότα σαβαγιάρ για πολύ λίγο στο ζελέ και κάνετε μια στρώση στον πάτο του τσερκιού. Απλώνετε στην επιφάνειά τους την κρέμα σοκολάτας. Συνεχίζετε μια ακόμη στρώση από μπισκότα, αφού τα βουτήξετε στο ζελέ, και από πάνω απλώνετε την μους φράουλα. Καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με το ζελέ που έχει πήξει ελαφρά και τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει.

6. Ξεφορμάρετε την τούρτα περνώντας περιμετρικά ένα μαχαίρι στα τοιχώματα του τσερκιού και το τραβάτε με προσοχή προς τα πάνω. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την τριμμένη λευκή σοκολάτα, στολίζετε με λίγα σμέουρα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό και με λίγο κακάο ή καρύδα αν θέλετε.

ΠΗΓΗ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές1 ώρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές3 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές4 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές19 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές21 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές23 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Exit mobile version