Ορεκτικα
Τι ωραίες και αφράτες τορτίγιες – Εύκολες και αφράτες χωρίς μίξερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ωραία και εύκολη συνταγή για τις πιο νοστιμότατες πιτούλες τορτίγιες.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
315 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέηκιν, το αλάτι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ έως ότου να γίνουν ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, βάζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια τα οποία λαδώνουμε ελαφρώς.
Κατόπιν, σκεπάζουμε τα μπαλάκια με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε με τον πλάστη τις τορτίγιες.
Τις βάζουμε μία προς μία στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Μετά από το ψήσιμο, βάζουμε τις τορτίγιες σε μία καθαρή πετσέτα και τις σκεπάζουμε για να παραμείνουν μαλακές.
Για περισσότερες συνταγές με “τορτίγιες ” μπες ΕΔΩ !
Δες αναλυτικά όλη την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο για να εκτελέσεις και εσύ την πιο νόστιμη συνταγή :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis