Συνταγές
Τι παστίτσιο, λαχταριστό, είναι αυτό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κιμά με κρεμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια, πελτέ, αλάτ,ι πιπέρι, λίγη ζάχαρη, κόκκους μπαχάρι, στίκ κανέλλας και αφήνουμε να σιγοβράσει τουλάχιστον μισή ώρα.
Βράζουμε τις πέννες μου, στραγγίζω, ρίχνουμε τριμένα τυριά και λίγη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε καλά, στρώνω στο ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και από πάνω πάλι τυρί, τον κιμά μου και πάλι τυρί τριμένο.
ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα μου 1 λίτρο γάλα, 7 κτσ. κόρν φλάουρ, λίγο αλάτι, 3 κτσ. βούτυρο και 3 αυγά.
Τα δένουμε όλα μαζί αποσύρω από την εστία μου, ρίχνουμε τριμένο καρυδάκι και τριμένα τυριά και έτοιμο το φαγητό μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Φανταστικό παστίτσιο – μπουκιά και απόλαυση – Υπέροχο δεν υπάρχουν λόγια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε ενάμιση πακέτο μακαρόνια Νο. 2
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε 1,5 κιλό κιμά με λίγο λάδι αρκετή ώρα μέχρι να πιεί τα ζουμιά του.
Ρίχνουμε μέσα 1 κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και 1 ξύλο κανέλα. Σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί.
Προσθέτουμε 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και λίγο νερό να βράσει.
Στα μακαρόνια προσθέτουμε τα ασπράδια απο 4 αυγά, πιπέρι, 1 κούπα κεφαλοτύρι και 3 κουταλιές μπεσαμέλ.
Στρώνουμε το 2/3 των μακαρονιών στο βουτυρωμένο ταψί, από πάνω τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια με λίγο κεφαλοτύρι ακόμα.
Απο πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Βάζουμε 1 λίτρο και μισό γάλα να βράσει με λιίγο αλάτι.
Σε μια λεκάνη διαλύουμε 5 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουρ με λίγο γάλα και μόλις πάρει βράση το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε 2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο τους 4 κρόκους μοσχοκάρυδο, λίγο και μισή κούπα κεφαλοτύρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”