Συνταγές
Τιραμισού για μικρούς και μεγάλους, χωρίς καφέ! Επιβάλλεται να το δοκιμάσεις
Η Συνταγή είναι από Ελενη Σιδηροπουλου – “ΟΧρυσές Συνταγές.
Υλικά :
2 πακέτα κρέμα τυριού των 250γρ. συνολικά (500γρ.)
1 κρέμα γάλακτος φυτική (σαντιγύ) των 500γρ.
120γρ. Άχνη ζάχαρη
2 βανιλίνες
2 πακέτα Σαβαγιάρ (40 τεμαχίων)
Για το σιρόπι:
600γρ. Νερό
50γρ. Ζάχαρη
2 κουτ.σουπ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο.
Μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε τις κρέμες τυριού στο μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες και τέλος την φυτική κρέμα γάλακτος.
Μόλις χτυπηθούν καλά, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το γλυκό μας.
Σε ένα ορθογώνιο Τσέρκι ή σε ένα ταψί ή πυρέξ ότι έχουμε, 25εκ. × 30εκ. τοποθετούμε πρώτα τα Σαβαγιάρ με τη σειρά, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο σιρόπι κακάο που έχουμε φτιάξει.
Μετά βάζουμε τη μισή κρέμα σαντιγύ που έχουμε χτυπήσει, μία δεύτερη σειρά Σαβαγιάρ και από πάνω προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα σαντιγύ.
Για τη διακόσμηση προσθέτουμε, έξτρα κακάο και τρίμματα κουβερτούρας.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και απολαμβάνουμε ότι δημιουργήσαμε.
Η Συνταγή είναι από Ελενη Σιδηροπουλου – “ΟΧρυσές Συνταγές.