Συνταγές
Αμέσως εξαφανίζονται τέτοια θαυμάσια τηγανόψωμα
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτες το πρωί έφτιαξα τη ζύμη και το απόγευμα αργά τα τηγάνισα.
Για 100 γρμ. αναπιασμένο προζύμι.
Έβαλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό, λίγο αλάτι και αλεύρι γοχ. μέχρι να πάρω μια εύπλαστη ζύμη. (Όχι δεν μέτρησα το αλεύρι), αλλά με το μάτι.
Αφήνω την ζύμη σκεπασμένη να ανέβει. Έκανα 3 φορές διπλώματα στην ζύμη. Έτσι όταν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίζω την ζύμη σε 4 μέρη, οπότε 4 τυροτηγανόψωμα.
Ανοίγω το καθένα με το πλάστη, βάζω από λίγο τυρί φέτα και λίγο τριμμένο τυρί ρεγγάτο, μαζεύω πάλι το ζυμαράκι ώστε να σκεπάσω την γέμιση, τα βάζω στην λαμαρίνα και αφήνουμε για 20′ .
Ύστερα ανοίγω πάλι σε πίτα κυκλική, κάνω μια τρύπα στην μέση ώστε να τηγανίζονται παντού, ρίχνω στο τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο, τηγανίζω και από τις δύο πλευρές σε σιγανή φωτιά και βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Κουλουράκι κανείς ; Τόσο αφράτα και νόστιμα κουλουράκια που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρώς!
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
Βάζουμε σε μια κούπα:
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 80 ml. σπορέλαιο, 100 ml. γάλα, 1 αυγό, 120 γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια και τα ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
Κοσκινίζουμε 500 γρ. αλεύρι, 1 μπέικιν και 3 κτσ. κορν φλάουρ, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
Τα ζυμώνουμε και πλάθουμε κουλουράκια.
(Έκανα και 2 κουλουράκια κουνελάκια). Τα ψήνουμε να ροδίσουν ελαφρώς στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λιωμένο βούτυρο, (50 γρ. περίπου), και βουτάμε μόνο το πάνω μέρος τους σε 150 γρ. ζάχαρη. Τα απολαμβάνουμε ζεστά και κρύα.
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.