Ορεκτικα
Φτιάξτε τα πιο τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Απλή διαδικασία με όμορφο αποτέλεσμα για εξαιρετικά τηγανιτά κολοκυθάκια.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
2 μεσαία κολοκυθάκια
1/2 κούπα αλεύρι
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή κόβοντας τις άκρες από τα κολοκύθια.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε στον τρίφτη από την μαχαιρωτή πλευρά ώστε να γίνουν ψιλές φέτες. Μπορείτε να το κάνετε και με μαχαίρι.
Κατόπιν, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε. Αφού στραγγίξουν καλά, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ, αλευρώνοντάς τα.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε το αλεύρι να πάει σε όλες τις φέτες από τα κολοκύθια.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όσο περισσότερο μένουν στο ψυγείο, τόσο πιο τραγανά γίνονται.
Μετά, βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό λάδι.
Μόλις κάψει το λάδι, βάζουμε τα κολοκυθάκια ένα ένα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τα έως ότου να κοκκινίσουν.
Τέλος, τα βγάζουμε από το τηγάνι με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι.
Η συνταγή έχει ολοκληρωθεί και τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Για περισσότερες συνταγές με κολοκυθάκια, ΠΑΤΑ ΕΔΩ !
Δες την εκτέλεση και όλες τις λεπτομέρειες της συνταγής :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor Μείνε συντονισμένος..