Συνταγές
Εύκολες, αφράτες και λαχταριστές τηγανίτες με μέλι
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για την ζύμη:
1 κούπα λευκό αλεύρι γοχ
3/4της κούπας νερό – κατά προσέγγιση
Αλάτι – ότι πιάσουν τα τρία μας δάχτυλα
Για το τηγάνι:
1 αντικολλητικό ευρύχωρο τηγάνι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Χαρτί κουζίνας
Για το σερβίρισμα:
Μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
Κανέλα σε σκόνη κατά προτίμηση Κεϋλάνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το προηγούμενο βράδυ φτιάχνουμε την ζύμη:
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα.
Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός σε κάθε φορά προθήκης, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη λεία, χωρίς γρομπαλάκια.
Την σκεπάζουμε την βάζουμε στο ψυγείο, και την αφήνουμε όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα βάζουμε το λάδι, σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι, και μόλις κάψει, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σε μέτρια προς δυνατή.
Π.χ. στην κουζίνα μου, βάλαμε το λάδι να κάψει στο 9, και χαμηλώσαμε, ανάμεσα στον βαθμό θερμοκρασίας, 6 ½ με 7.
Βάζουμε την ζύμη, στο τηγάνι κουταλιά – κουταλιά, και μόλις γίνουν από την μια πλευρά, τις γυρνάμε και από την άλλη, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, που στρώσαμε σε πιατέλα.
–μόλις στραγγίσουν βγάζουμε το χαρτί και το πετάμε.
Περιλούζουμε με μέλι, και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.