Συνταγές
Εννοείται πως θα φτιάξουμε πολλές φορές ακόμα.. Μελομακάρονα λοιπόν!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
3 φλυτζανες τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζανα ζάχαρη
1 φλυτζανα χυμός πορτοκαλι
1 φλυτζανακι του καφέ κονιάκ
Ξύσμα από τα πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
1 κιλό αλεύρι περίπου Γ. ο. χ
Για το σιρόπι
1 φλυτζανα μέλι
1 φλυτζανα ζάχαρη
3 φλυτζανες νερό
1 πορτοκαλι
2 ξυλάκια κανέλα
Καρύδια η φυστικια χοντροκομμένα και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι, να έχουμε μια ζύμη να μην κολλάει
Φτιάχνουμε μελομακάρονα, και τρυπάμε με ένα πηρουνι
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το σιρόπι, για 10 λεπτά, αφού πάρει βράση, και βουτάμε τα μελομακάρονα
Πασπαλίζουμε με καρύδι η φυστίκι και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για τα ωραιότερα brownies με μελομακάρονα και κουραμπιέδες – Μία εύκολη και φανταστική συνταγή
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “musteat”
ΥΛΙΚΑ
125γρ Κουβερτούρα σοκολάτα
250γρ Ζάχαρη
170γρ Βούτυρο
3 Αυγά
40γρ Κακάο
150γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4-5 Μελομακάρονα
4-5 Κουραμπιέδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και αφού λιώσει καλά κατεβάζουμε από την φωτιά
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : “musteat”