Συνταγές
Τα πιο γρήγορα, εύκολα και οικονομικά nutella soft cookies ever……
Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό nutella/μερέντα
600-700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ έλαιο βανίλιας
4 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
1 φακελάκι baking powder (αν τα θέλετε φουσκωτούλια αλλιώς παραλείψτε το)
Εκτέλεση
Χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Έπειτα χτυπάμε τη nutella με τους κρόκους και το αλάτι. Εν συνεχεία προσθέτουμε τη μαρέγκα, το έλαιο βανίλιας και τέλος σταδιακά το αλεύρι. Αν χρησιμοποιήσουμε baking powder το αναμειγνύουμε πρώτα με το αλεύρι.
Όταν το μείγμα μας γίνει ομοιογενές και δεν κολλάει στα τοιχώματα της λεκανίτσας τότε σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να “αναπαυθεί” στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Τοποθετούμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες. Πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη και πρέπει να υπάρχει μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά. Προσοχή στο χρόνο ψησίματος προκειμένου να παραμείνει η soft υφή τους.
Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.