Ορεκτικα
Τα πιο μοσχομυριστά τσουρέκια με βανίλια, μαστίχα κ βούτυρο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Προζύμι:
200 γρ. νωπή μαγιά
800 ml. νερό, 2 κτσ. ζάχαρη λίγο αλεύρι
για να γίνει χυλός
Ζύμη:
6αυγά, 1200 γρ. ζάχαρη, 400 ml. σπορέλαιο
400ml βούτυρο αγελαδινό λιωμένο, 4 κτγ. μαχλέπι, 2 πορτοκάλια, (ξύσμα και χυμό)
1/2 φακελάκι Μαστίχα Χίου, 1 μπέικιν
400 ml. γάλα φρέσκο, 3 κg. αλεύρι Robin hood
λίγο αλάτι, 2 βανίλιες, 1 ζαχαρούχο γάλα
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω με αέρα
Εκτέλεση:
Πιάνω το προζύμι και το αφήνω να φουσκώσει. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, ρίχνω το γάλα με το ζαχαρούχο που τα έχω λίγο ζεστάνει και βάζω το αλεύρι, το μπέηκιν, κοσκινισμένα μαζί με βανίλιες, μαχλέπι, κακουλέ και την μαστίχα την χτυπάω στο γουδί με λίγο ζάχαρη .
Λιώνω το βούτυρο και βάζω μέσα να λιώσει και το αλάτι και το ρίχνουμε και αυτό.
Ζυμώνω, ξεκούραση, ζυγίζω, κάνω λωρίδες, ξεκούραση, πλέκω, ξεκούραση, αλοίφω με ολόκληρο αυγό και ψήνω.
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αν έχεις τρέλα με τα τσουρέκια φτιάξε αυτά – βγαίνουν αφράτα και γευστικά.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι γάλα φρέσκο χλιαρό
1 ποτήρι σπορέλαιο χλιαρό
10 κτσ. γεμάτες ζάχαρη
1 1/2 κτγ. αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
900 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
μαχλέπι, μαστίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται. Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
Κόβουμε σε μπαλίτσες, ανοίγουμε σε κορδόνια και κάνουμε πλεξούδες ή σαλιγκαράκια. Αφήνουμε μισή ώρα να ξαναφουσκώσουν.
Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ροβυθάκη – Instasuntages”