Συνταγές
Τέλεια τυροπιτάκια καλοψημένα και λαχταριστά – μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1 ποτήρι γάλα( αν νηστεύουμε νερό) χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι η φυτίνη η βιτάμ η λάδι ελαφρύ λιωμένο
1 αυγό και. ένα ασπράδι το κρόκο για επάλειψη( για νηστίσιμο δεν βάζουμε αυγό και αλείφουμε με λάδι)
1 φακελάκι μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής η μπέικιν παουντερ
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
800 γρ αλεύρι γοχ περίπου μπορεί λίγο παραπάνω για μαλακή ζύμη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γάλα(το νερό) με τη μαγεία και ζάχαρη μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε μαλακή ζύμη , σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα. Μετά ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά γεμίζουμε δίνουμε σχήμα που θέλουμε αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα Γ 180 ° με αέρα.
Γέμιση για τυροπιτάκια
250 γρ ανθότυρο
200 γρ τυρί φέτα
2 κ σούπα στραγγιστό γιαούρτι
(Αν νηστεύουμε τυρί νηστίσιμα , χαλβά μαρμελάδα ….)
Γέμιση για ταχινοπιτάκια
Ταχίνι με μέλι η κακάο και σταφίδες
1 αυγό για επάλειψη( αν νηστεύουμε λίγο λάδι από πάνω)
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τα σούπερ τέλεια τυροπιτάκια και κρουασανάκια, για όλες τις ώρες – ποτέ δε μπορείς να σταματήσεις σε μόνο ένα.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά
250 γρ. Χλιαρό γάλα
250 γρ. Ηλιέλαιο
150 γρ. Γιαούρτι
100 γρ. Νερό
1 κουτ.γλ. σόδα φαγητού
2 κουταλιες της σούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλ. αλάτι
50 γρ φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Θέλουμε να μας βγει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.
Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι μας αρέσει.
Μπορούμε να βάλουμε είτε αλμυρή γέμιση, είτε γλυκιά, είτε και τα δύο.
Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις Αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “Μπαχάρι και κανέλα.”.