Connect with us

Συνταγές

Τέλεια κρουασάνακια βουτύρου

Published

on

75231816 2247809142177665 6130556019601833984 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τόσο ζηλευτά και αφράτα που θα τα απολαύσετε με μεγάλη χαρά..

Υλικά :
Για 8 έως 10 κρουασάν

270 γραμμάρια αλεύρι σκληρό ή αλεύρι robin hood ,το γνωστό Αμερικάνικο αλεύρι.
50 γραμμάρια βούτυρο.
Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη ,αν τα θέλετε πιο γλυκά βάζετε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
20 γραμμάρια μαγιά φρέσκια της μπύρας
200 γραμμάρια βούτυρο,Όλυμπος ή lurpak το κλασσικό ανάλατο.
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό ,θερμοκρασία περιβάλλοντος.
40 γραμμάρια γάλα φρέσκο
ελάχιστο αλάτι.

Για την επάλειψη:
Ένα αυγό
20γρ γάλα φρέσκο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένο σε ένα μεγάλο μπώλ προσθέτετε το αλάτι και ένα μικρό κομματάκι βούτυρο 50 γραμμαρίων και το αναμειγνύετε.

Σε ένα άλλο μπώλ διαλύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το κρύο νερό και το αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο για να ξεκουραστεί για λίγη ώρα, περίπου ένα τέταρτο .

Ρίχνετε τη μαγιά στο μείγμα του αλευριού και δουλεύετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη αν είναι πολύ σκληρή προσθέτετε λίγο γάλα ακόμη, ζυμώνετε για περίπου δέκα λεπτά για να γίνει μία εύπλαστη ωραία ζύμη,όχι σκληρή για να γίνουν τα κρουασάν αφράτα .

Ακολούθως βάζετε τη ζύμη σε μία λαδωμένη λεκάνη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ένα μέρος χλιαρό μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο , ανάλογα θέλει μια έως μιαμιση ώρα, όταν φουσκώσει η ζύμη την ακουμπάτε σε αλευρωμένο τραπέζι και την ανοίγετε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο .

Με το μαχαιράκι παίρνετε μικρές ποσότητες βουτύρου και καλύπτετε το ένα τρίτο της επιφάνειας .

Με προσοχή διπλώνετε το φύλλο στα τρία έτσι ώστε το τμήμα που δεν έχει αλειφτεί με βούτυρο να είναι στη μέση, πιέζετε καλά τις άκρες για να κλείσουν, βάζετε τη ζύμη σε ένα σακουλάκι και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα .

Ανοίγετε πάλι τη βουτυρωμένη και διπλωμένη ζύμη σε φύλλο παραλληλόγραμμο και επαναλαμβάνετε την προηγούμενη διαδικασία τρείς φορές ακόμη στο τέλος αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο για δύο ώρες .

Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα φύλλο μακρόστενο με μικρή πλευρά 40 εκατοστά ,με ένα κοφτερό μαχαίρι ισιώνετε τις άκρες και κόβετε το φύλλο στη μέση κατά μήκος ,από τις δύο λωρίδες που δημιουργούνται κόβετε τα τέσσερα έως πέντε τρίγωνα.

Πρέπει να είναι όλα όμοια για να ψηθούν και όμοια. Τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε κρουασανάκια δίνεται την καμπυλωτή φόρμα στα κρουασάν και τα βάζετε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα .Τα αλείφετε με το αυγό και το γάλα , τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν για μία ώρα .

Τα αλείφετε πάλι με το αυγό και το γάλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 20 έως 30 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα!!!!

Τώρα αν θέλετε, πριν τα τυλίξετε βέβαια τοποθετείτε σοκολάτα ή ότι άλλο υλικό γλυκό ή αλμυρό επιθυμείτε

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές1 ώρα ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές3 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές5 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές7 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές9 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές11 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ13 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version