Συνταγές
Μια πραγματικά πολύ νόστιμη τάρτα γλυκιάς κολοκύθας
Η Συνταγή είναι από Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για ταρτιερα 24εκ για την βάση θα χρειαστούν
250γρ αλευρι
100 γρ βουτυρο παγωμενο σέ κυβους
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
βάζουμε τό αλευρι την ζάχαρη και το βουτυρο
στο πολυμηχανημα καί χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος ρίχνουμε και το αυγό χτυπάμε και όταν γίνει ζυμη βάζουμε σέ μιά μεμβρανη τυλιγμενο και το βάζουμε στο ψυγείο
για την γέμιση θα χρειαστεί μία κολοκυθα ένα κιλό περιπου κίτρινη
100γρζαχαρη καστανη
2 αυγά κρέμα γάλακτος 200 ml
1 κγ κανέλα
μισό κουταλάκι γλυκου τζίντζερ σέ σκόνη
Εκτέλεση:
κόβουμε τήν κολοκυθα στην μέση την καθαρίζουμε και την βάζουμε σέ ταψί με λαδόκολλα καί τήν ψήνουμε με τό κομμενο
μέρος προς τά κάτω οσπου να μαλακώσει καλά
όταν ψηθει βγάζουμε αφήνουμε να κρυωσει καλά και μέ ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την ψυχα, την στραγγιζουμε πολυ καλά καί τήν βάζουμε στο μουλτι και χτυπάμε να γίνει σαν πουρες πρέπει να παρουμε 500 γρ περιπου
αφήνουμε στην άκρη τόν πουρέ βγάζουμε την ζυμη την ανοίγουμε καί τήν απλώνουμε στην ταρτιερα βάζουμε μέσα μια λαδόκολλα βάζουμε όσπρια ότι έχουμε καί ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 β
βγάζουμε αφαιρούμε τά όσπρια αλοιφουμε μέ λιγο κρόκο αυγου καί ψήνουμε αλλα 10 λεπτά την βάζουμε στην άκρη σέ ένα μπολ βάζουμε τον πουρε κολοκύθας ρίχνουμε τά αυγά την ζάχαρη και ανακατέυουμε πολυ καλα
βάζουμε και τά υπόλοιπα υλικά και ανακατέυομε πολυ καλα τά βάζουμε στην ταρτιερα καί ψήνουμε σέ προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 50 λεπτά περιπου βγάζουμε και αφήνουμε να κρυωσει καλά πριν την κόψουμε.
Η Συνταγή είναι από Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.