Συνταγές
Συνταγή που πετυχαίνει πάντα για κεκάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Γιωρ’Αντω’Ειρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1 κ μιση φλιτζανα ζάχαρη
1 κοντογεμη φλιτζανα λαδι το ρίχνουμε στην ζάχαρη κ ανακατεύουμε καλά…προσθέτουμε
3 αυγα ένα ένα ανακατεύοντας
Γεμιζουμε 1 φλιτζανα γαλα αλλά δεν το βάζουμε όλο κρατάμε λίγο για να ανακατέψουμε στο τέλος το κακάο να κάνουμε την διχρωμία.. ρίχνουμε λοιπόν κ το γάλα κ ανακατεύουμε καλά στη συνεχεια κοσκινιζουμε
1 φακελάκι μπεικι 2 βανιλιες και
3 φλιτζανες αλεύρι κ ανακατεύουμε ισα ισα να διαλυθεί το αλεύρι κ να γίνει ένα με το υπόλοιπο μιγμα
Κ δύο τρεις κουταλιές κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το μισό μιγμα στην λαδωμενη κ αλευρωμενη φορμα ανακατευουμε το γαλα που εχουμε κρατησει με το κακαο κ το ριχνουμε μεσα στο υπολοιπο μιγμα κ αφου το ανακατεψουμε το ριχνουμε κιαυτο στην φορμα βουταμε λιγες φορες μεσα ενα κουταλι με προσοχη να μην ακουμπισει στον πατο της φορμας για να ανακατευτει το ασπρο με το κακαο κ να κάνει μεσα “νερα” κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις για 40-50 λεπτα περιπου το βλεπετε με ενα μαχαιρι η ενα ξυλο απο σουβλακι.
Εναλακτικα βαζετε σε φορμακια ειτε λευκο ειτε σικολατενιο ειτε κ τα δυο μαζι κ ψηνεται για κανα 20λεπτο περιπου ισως λιγοτερο η περισοτερο το βλεπεται απο το χρωμα.
tips* εγώ τα κέικ τα φτιάχνω πάντα στο χέρι ποτέ στο μίξερ ειδικά αφού προσθέσω το αλεύρι ανακατεύω όσο πιο λίγο μπορώ ισα ισα να ενσωματωθεί το αλεύρι.. οσο λιγότερο παιδεψουμε το αλεύρι τόσο πιο αφράτο θα γίνει το κεικ.
tips
ψήνετε τα κέικ σας κ τις πιτες πάντα στις αντιστάσεις ειδικά όταν τα βάζετε σε ταψί κ όχι σε φορμα… οι αντιστασεις βοηθούν το κέικ κ τις πιτες να φουσκώσσουν ομοιόμορφα απο παντού κ να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο “βουνο” στη μέση…
σε αντίθεση με τον αέρα που φουσκώνει το κέικ στη μέση κ στα πλάγια μένει λεπτο
Η Συνταγή είναι από Μαρια Γιωρ’Αντω’Ειρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.