Συνταγές
Συνταγή για μία ξεχωριστή γλυκιά μακαρονοπιτα όπως παλιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
500 γραμμάρια ζυμαρικά (ότι θέλετε)
4-6 φύλλα κρούστας
4-5 αυγά ,1,5 -2 φλιτζάνια ζάχαρη,1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο 600 μλ. φρέσκο γάλα ,1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 βανίλια με άχνη ζάχαρη για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και 1 κουταλάκι αλάτι να βράζει.Ριχνουμε τα μακαρόνια να βράζουν όσο χρειάζεται.
Ξεπλύνουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε.
Σε ένα βουτυρομενο ταψί στρώνουμε 2-3 φύλλα ραντίζουμε με πολύ λίγο ηλιέλαιο μεταξύ τους.
Αδειάζουμε πάνω τά ζυμαρικά, πασπαλιζουμε με τριμμένη φέτα και περιχυνουμε με το μείγμα από αυγά, ζάχαρη ,βούτυρο και γάλα. (Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να λιώσει τή ζάχαρη, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά)
Στρώνουμε τα άλλα 2-3 φύλλα σπρώχνοντας καλά στην άκρη.Κοβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 220°Сγια 15 λεπτά και στους 200°Сγια αλλά 15 λεπτά , μόλις πάρει ωραίο χρώμα σκεπαστές με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
Αυτή Μακαρονοπιτα μπορείτε να μή βάλετε φέτα αν δεν σας αρέσει. Μπορείτε να την κάνετε μόνο γλυκιά, αφερουμε τή ζάχαρη και προσθέτουμε ιδέα ποσοστό τυριά και γίνετε αλμυρή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”