Συνταγές
Συνταγή γιά Krapfen γεμιστά ντονατς με μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βαζω 310 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινιζμενο μαζί με 7 γραμμάρια ξερή μαγιά, προσθέτω 25 γραμμάρια ζάχαρη, 125 ml φρέσκο γάλα χλιαρό, 2 κρόκους αυγού,, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ζυμώνουμε καλά στο Χέρι
στο τέλος προσθέτω 55 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη σκεπαζω το μπολ με μεμβράνη
Αφήνω να ξεκουραστεί για 60 λεπτά. Στην Συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλιτσες της οποίες της τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα που έχουμε κόψει και τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα
τα Αφήνουμε για άλλες 2 ώρες να φουσκώσουν Τα τιγανιζω σε καλα ζεσταμενω ηλιέλαιο η σπορελαιο σε μέτρια φωτιά αφου αφερεσω πρώτα την λαδόκολλα να ψηθούν καλά και απο τής δύο πλευρές Αφού τηγανίζουμε όλα τα ντονατς
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και με μια σακούλα κορνε που έχουμε βάλει μαρμελάδα τής αρεσκείας μας τα γεμιζουμε και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η τα περνάμε απο ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.