Συνταγές
Μπράβο τέλεια συνταγή! Συκωτάκια κοτόπουλου διαφορετικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό συκωτάκια καθαρισμένα και πλυμένα
-1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
-1 χρωματιστή πιπεριά κομματάκια
-1 φλ. του καφέ λάδι
-1 φλ. του καφέ άσπρο κρασί
-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη λίγη καπνιστή πάπρικα
-1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Σάλτσα
-1 μικρή κρέμα γάλακτος
-2 κτσ.μουστάρδα
-2 κτγ. χυμό λεμόνι
-2 κτσ.νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε καλά στο λάδι τα συκωτάκια να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε.
Σε αυτό το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι, πιπεριά και το σκόρδο, ανακατεύουμε να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτούν αφού έχουμε προσθέσει τα συκωτάκια πάλι.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και πάπρικα.
Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο τα υλικά της σάλτσας.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και την προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Αφήνουμε να δέσει ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ. (Βεβαίως με ότι άλλο μας αρέσει).
Από πάνω κεφαλοτύρι.
Η συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για κοτόπουλο “Μεθυσμένο” με κόκκινο κρασί και γλυκά κρεμμύδια!
Σου έχουμε μία πολύ νόστιμη συνταγή για εσένα που σου αρέσει το κοτόπουλο! Σβήνεται με κόκκινο κρασί και συνδυάζεται τέλεια με μία νόστιμη σάλτσα!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
ΥΛΙΚΑ
-2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο κομμένo καρέ
-200 γρ. κρασί κόκκινο ημίγλυκο ή γλυκό – 1 φλυτζάνι
-2 κρεμμύδια κόκκινα γλυκά
-ελαιόλαδο
-ανθό αλατιού
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια τα κόβουμε στα 4.
Κατόπιν αλατοπιπερώνoυμε το κοτόπουλο και σε ανοιχτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμε στο λάδι, τα κομμάτια κοτόπουλου, και από τις δυο πλευρές. Μόλις πάρει χρώμα η μία πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να σοταριστούν κι αυτά.
Μόλις μαλακώσουν και τα κρεμμύδια και ροδίσει το κοτόπουλο μας, σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα μας για 1 με 2 λεπτά.
Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!