Συνταγές
Για άλλη μια χρονιά φτιάξαμε το αγαπημένο μας συκαλάκι γλυκό ή μαρμελάδα σύκο με κρασί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο συκο μαυρο
600 γρ ζαχαρη
1/2 ποτηρι του κρασιου ,κρασι Αγιωργιτικο
1/2 ποτηρι του κρασιου νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τα συκα και τα χωριζουμε στη μεση για να δουμε οτι ειναι γερα
Ριχνουμε σε κατσαρολα ολα τα υλικα ανακατευουμε και βραζουμε για 20 λεπτα ξαφρίζοντας αφηνουμε ολο το βραδυ και την επομενη μερα το δενουμε βαζουμε σε αποστειρωμένα βαζα καυτο τα κλεινουμε και τα γυριζουμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν αποθηκεύουμε σε ντουλαπι και οταν το ανοιξουμε προσθετουμε καρυδια αν θελουμε και το συντηρούμε στο ψυγειο
Σε ολη την διαδικασια ανακατευουμε γιατι κολλαει ευκολα
Αν τα συκα ειναι αλλη ποικιλια με πρασινη φλουδα και ανοιχτόχρωμη σάρκα μπορειτε να βαλετε λευκο κρασι οπως το μοσχοφιλερο
Η Συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχη μαρμελάδα σύκο
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε τα σύκα τα κόβουμε στα τέσσερα μετά φλούδια τους βάζουμε σε κατσαρόλα και τα πολτοποιουμε με τα χέρια μου προσθέτουμε τη ζάχαρη
αφήνουμε περίπου 3-4 ώρες, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ,κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μη μου κολλησει , οταν δέσει η μαρμελάδα ρίχνουμε το λεμόνι, αποσυρουμε από τη φωτιά.
Υλικά :
1 κιλό και 250 γρ. σύκα, 600γρ. Ζάχαρη, 1 κουταλιά σούπας λεμόνι…
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες και αυτή τη συνταγή για Παγωτό παρφέ με γλυκό του κουταλιού σύκο :
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”
Υλικά
1 Μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1 πακέτο τυρί κρέμα 200 γρ
γλυκό του κουταλιού σύκο + σιροπάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά μας να είναι πολύ παγωμένα .Τουλάχιστον 24 ώρες πριν στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ το Μόρφατ ,ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τέλος το τυρί κρέμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”