Γλυκα
Συγκλονιστικό μιλφέιγ με τεχνική όνειρο – σε χρόνο εξπρές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τραγανό μιλφέιγ με αέρινη κρέμα για όλη την οικογένεια και τους φίλους! Με σφολιατίνια ειναι πανεύκολο και πεντανόστιμο
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
-2 πακέτα σφολιατίνια (400γρ)
για την κρέμα
-900 γρ. γάλα πλήρες 3,5 αγελαδινό
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-4 βανίλιες
-50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 αυγά μεσαίου μεγέθους
-50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
-300 γρ. κρέμα σαντιγί γλυκιά
για το πασπάλισμα
-κανέλα
-θρυμματισμένα σφολιατίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την παρασκευή της κρέμας. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρι και τις βανίλιες, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Αφού ανακατέψουμε το αλεύρι με τα 50 γρ. ζάχαρης, προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε σε αυτό το μπωλ, το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα να σφίξει και να αρχίσει να κάνει φυσαλίδες. Προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα πυρέξ 33Χ21 εκατοστά και αδειάζουμε μία ποσότητα από την κρέμα την οποία και στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Δημιουργούμε μία στρώση με τα σφολιατίνια και από πάνω μία στρώση κρέμας. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την διαδικασία με σφολιατίνια και κρέμα.
Αφού φτιάξουμε την σαντιγί, την βάζουμε σε ένα κορνέ και στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και θρυμματισμένα σφολιατίνια.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μιλφέιγ ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT