Συνταγές
Ένα έδεσμα που μπορείς να το φτιάχνεις συνέχεια! Μπουρεκάκια με κρητική μυζήθρα σιροπιαστά..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1.200 γραμμάρια μυζήθρα φρέσκια
1 αυγό
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι κανέλα
3 stick βανίλιας
200 γραμμάρια λουρπακ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μυζήθρα με το αυγό το μέλι την κανέλα τη βανίλια πολύ καλά να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζουμε στη μέση τα φύλλα… Βουτυρώνουμε βάζουμε μία καλή μερίδα μείγμα μυζήθρας διπλώνουμε από πάνω και από τα πλάγια ξανά βουτυρώνουμε και τυλίγουμε.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά…Μόλις βγουν από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι να είναι κρύο.
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη και 1,5 νερό 1 ξύλο κανέλας μία φλούδα από λεμόνι και 2-3 γαρύφαλλα το έβρασα για 10 λεπτά στο τέλος εστιψα λίγο χυμό λεμονιού.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για στριφτή πίτα με σπανάκι,σέσκουλα και τυρί – Ζύμη
Η Συνταγή είναι της κ. Aleka Thomaidou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
Ζύμη για φύλλο
Υλικά
700 γρ αλεύρι γχ
Ένα νεροποτηρο νερακι
Ένα κρασοποτήρο ηλιέλαιο
Τέσσερις κσ ξύδι
Μια κγ αλάτι
Μια κγ ζάχαρη
Γέμιση
Ένα κιλό σπανάκι
Ένα δεματακι σέσκουλα
Ένα ματσακι κρεμμυδάκια φρέσκα
Ένα αυγό για αλλειμα
250. Γρ τυρί τριμμένο
Λίγο μαιδανο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τσιγαρισα
Εκτέλεση
Μαραίνουμε λίγο το σπανάκι με τα σέσκουλα,τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λαδάκι.
Ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε στην άκρη γέμιση και λίγο τυράκι τυριγουμε και στρίβουμε την λωρίδα και την τοποθετούμε στο ταψί.
Αλείφουμε με αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Η Συνταγή είναι της κ. Aleka Thomaidou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”