Συνταγές
Μπουρέκια από μυρωδικά χόρτα στο τηγάνι με ζύμη που ανοίγει όπως ακριβώς τα πιροσκί στα χέρια μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τραγανή από έξω και αφρατη μέσα!!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη…
2 κούπες νερό ζεστό όχι και καυτό καυτό
1 σφηνακι λευκό ξύδι
1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι
500 γρμ αλεύρι γοχ λιγότερο ολικής άλεσης αλλά και λίγο νεσεστε μέσα στην ζύμη σέ αυτή την αναλογία..
Εκτέλεση
Ζυμωνουμε, άν πρέπει συμπληρωνουμε λίγο αλεύρι ακόμα ώστε να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει όμως στα χέρια. Την ζύμη την δουλεύω αρκετά σαν να τρίβω ένα ρούχο.. Αφήνω για 1 ώρα ξεκούραση.
Για την γέμιση..
2 κούπες χορταρικά τά οποία περνάω πρώτα από κατσαρολακι. Για 15′ με 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο και μισό φλυτζανακι του καφέ νερό.
Τί χόρτα? Λίγο σπανάκι, λαπατο καυκαληθρες τζοχος τρυφερός αγριοκαροτο μαϊντανό μάραθο άνηθο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κολοκύθα πορτοκαλί μισή φέτα, όλα ψιλοκομμένα. Όταν κρυώσουν προσθέτουμε μισή κούπα τυρί φέτα, φυσικά αλατοπιπερο ρίγανη και μισή κούπα τυρί τριμμένο ρεγγατο. Ανακατεύουμε καλά.. και 1 αυγό, 1 κουταλάκι του γλυκού σιμιγδάλι ψιλό..
Χωρίζω την ζύμη σε 25 μικρά μπαλάκια, όπου κάθε μπαλάκι το ανοίγω στα χέρια όπως τά πιροσκί γύρω γύρω και ύστερα πατάω κάτω στο πάγκο. Ρίχνω από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση , σφραγίζω με πηρούνι γύρω γύρω και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Τά περισσότερα τά έφαγαν στα όρθια και δεν αρκεισαι σέ δύο να ξέρετε..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.