Συνταγές
Όνειρο το στιφάδο μανιταριών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 συσκευασίες λευκά μεγάλα μανιτάρια
600 με 700 γρ. Κρεμμύδια μικρά
1 κούπα ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
1 ποτηράκι κρασί
3 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 κοφτό κουταλάκι κύμινο
4 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ξύδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση…
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε νερό….
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί όχι να κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια…
Τα σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουν χρώμα…
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια….
Προσθέτουμε μία κουταλιά καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε να καραμελώσουν….
στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί…
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τι σάλτσα ντομάτας, και ανακατεύουμε να μυρίσουν….στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και καθαρισμένες από τη φλούδα….
Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια…
Ρίχνουμε νεράκι λίγο εάν δούμε ότι χρειάζεται…. Συνήθως τα μανιτάρια έχουν πολύ υγρασία και προσέχουμε για να μη γίνει νερουλό το φαγητό μας…
Αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρεμμυδάκι και να μελώσει η σαλτσούλα…
Τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά ξίδι ανακατεύουμε και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Πράγματι είναι ένα πολύ χορταστικό και νόστιμο φαγητό για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο… Η σαλτσούλα είναι σκέτη γλύκα ότι πρέπει για βούτες με φρέσκο ψωμάκι
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.