Συνταγές
Τέλειο σπιτικό ψωμί πολύσπορο με ανάμεικτο Αλεύρι Ντινκελ και λευκό και 2 γρ Μαγιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ioanna Touratzidou-Efremidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. κρύο νερό
-500 γρ. Ντίνκελ αλεύρι
-2 γρ. μαγιά
Τα ζυμώνουμε και τα σκεπάζουμε για 16 ώρες εκτός ψυγείου.
-50 γρ. σουσάμι
-50 γρ. ηλιόσπορος
-50 γρ. λινόσπορος κοπανισμένος
-50 γρ. σπόρους Τσια
-200 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε τους σπόρους σε ένα τηγάνι να πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα, προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-400 γρ. νερό κρύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε την ζύμη Ντίνκελ
-500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
-22 γρ. αλάτι
Προσθέτουμε και το μίγμα σπόρου και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 240 βαθμούς για μια ώρα, μετά κατεβάζουμε στους 210 βαθμούς, φουρνίζουμε το ψωμάκι μας και ψήνουμε για μια ώρα !
Τιπ
Καλά είναι να βάλουμε ένα μπολ με νερό μες το φούρνο στο για υγρασία όταν ψήνουμε το ψωμί!
Καλη επιτυχία και καλοφάγωτο !
Η συνταγή είναι από Ioanna Touratzidou-Efremidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σπιτικό ψωμί με αλεύρι ολικής από την Μάγια
Η συνταγή είναι της κ. Maia Kamenarova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
-400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
-50 γρ. αλεύρι σίκαλης
-50 γρ. αλεύρι δυνατό για αρτοπαρασκεύασματα
-350 μλ. νερό χλιαρό
-11 γρ. μαγιά ξερή
-1 κτγ. αλάτι
-3 κτσ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενώνω τα στερεά υλικά μαζί με τα υγρά και ζυμώνω πολύ καλά.
Αφήνω την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος σε σκεπασμένο με μεμβράνη μπολ .
Πλάθω πάλι την ζύμη πολύ λίγο. Πασπαλίζω με αλεύρι, χαράζω τα σχέδια και το βάζω στην ζεσταμένη γάστρα, προθερμασμένος ο φούρνος στους 200 έως 220 βαθμούς.
Ψήνω για μια ώρα .
Η συνταγή είναι της κ. Maia Kamenarova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.