Συνταγές
Σπιτική σάλτσα ντομάτα για όλα τα φαγητά…!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ντομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Αλάτι
Μία κουταλιά ζάχαρη
Λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια… Κόβουμε την ντομάτα στη μέση και μετά τις διαλύουμε στο μπλέντερ…
χρησιμοποιουμε πάντα την χύτρα μου που είναι 4 λίτρα …γεμίζουμε τη χύτρα μου με πολτό ντομάτας ξαφρίζω μόλις αρχίσει ο βρασμός και αφήνω να κατέβει αρκετά κάτω στην κατσαρόλα ο πολτός ντομάτας…
Όταν δουμε με το μάτι ότι αρχίζει να πήζει κόβω στο μπλέντερ 4 μεγάλα κρεμμύδια και ρίχνω και τέσσερις κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες αλάτι και μία ζάχαρη …αφήνουμε τη σάλτσα να γίνει καλά, δηλαδή σαν να μαγειρευτεί να μην έχει καθόλου υγρά μέσα… Στο τέλος που θα έχει πήξει αρκετά ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα αποστειρωμένα..
ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ελαφρύ από πάνω και σφραγίζω δυνατά… Γυρίζουμε ανάποδα τα βάζουμε με προσοχή να μην καώ γιατί είναι όλα καυτά για κανένα δίωρο… Θα τοποθετήσουμε σε ντουλάπι και σε σκιερό μέρος…. Κάθε βάζο που θα ανοίγω το αποθηκεύω στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει… Καλή επιτυχία σε όποιον τη φτιάξει.
* έκοψα σε φέτες τις ντομάτες και τις αράδιασα στο ταψί, σε τρεις στρώσεις, του φούρνου. Από πάνω έβαλα λίγο αλάτι και τις ράντισα με παρθένο ελαιόλαδο. Τις έψησα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν μισοκρύωσαν τις πήρα με τρυπητή κουτάλα, είχαν πολλά ζουμιά (μόλις το χτυπήσω στο μπλέντερ τη βάζω σε μαξιλαροθήκη και την αφήνω να φύγουν τα ζουμια της …τη πατάω με το χέρι ) , και τις έλιωσα στο μπλέντερ. Η συνέχεια όπως ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.