Συνταγές
Μέχρι εδώ μύρισαν! Σπιτική καρυδόπαστα και κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Παπαδακου Κυριακουλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η καρυδόπαστα είναι αυγό και κουταλιά.
Κάθε αυγό θέλει μία κουταλιά ζάχαρη, μία κουταλιά καρύδι, μία κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό, μία κουταλιά αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κουταλάκι σόδα, 1 φλιτζανάκι κονιάκ, κανέλα και γαρύφαλλα .
Αυτή είναι η συνταγή.
Το μόνο είναι ότι χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα .
Στο τέλος όλα μαζί τα ενώνω ανακατεύω ελαφρώς. Ψήσιμο θέλει 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Το σιρόπι 5 κούπες νερό, τέσσερα ζάχαρη.
Κρύο το ένα ζεστό το άλλο.
για τους κουραμπιέδες συνταγή
600 γρ. βούτυρο, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη , 200 γραμμάρια αμύγδαλα, 2 βανίλιες, 1 κουταλάκι σόδα κι αν θέλετε βάζετε και ένα αυγό χτυπημένο καλά, αλεύρι περίπου 1.250 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις.
Οταν το βγάλω από το φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο, είτε με ούζο, τους βάζω μπόλικη ζάχαρη.
Το ψωμάκι το έχω κάνει απλώς σήμερα με μαγιά, βάζω σε 2 κιλά αλεύρι 2 φακελάκια μαγιά, 1 φλιτζανάκι λάδι, 1κτγ. ζάχαρη, λίγο αλατάκι, λίγο αλεύρι και ανακατεύω.
Αφήνω λίγο και φουσκώσει, προσθέτω λίγο νεράκι και έπειτα το ζυμώνω.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη, τη χωρίζω σε 6 φρατζολάκια όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες και τα ψήνω στο φούρνο περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η συνταγή είναι από Παπαδακου Κυριακουλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.