Συνταγές
Από τις πιο ωραίες σπιτικές χορτόπιτες που έχουμε δει – αγαπημένη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
Γύρω στα 500γρ έβαλα τα 300 γοχ και τα υπόλοιπα 200 σκληρό το κίτρινο δλδ
2κσ ξύδι
1 σφηνοπότηρο λάδι
1/5 ποτήρι νερό χλιαρό
Αλάτι
Γέμιση
Σπανάκι γυρω στο 1κιλο
Τυρί κατσικίσιο 300γρ
Τραχανά μια χούφτα
2 πρασα
1 κρεμμυδι ξερό
Άνηθο
2 αυγά
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το αλεύρι κάνουμε λακουβίτσα το λάδι το ξύδι και ανακατεύουμε να απλωθεί το λαδάκι, στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό (μπορεί να μην το πάρει και όλο) μέχρι να δούμε ότι έχουμε μια λεία ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια και είναι μαλακή.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε από μισή ώρα έως και δύο, όσο μένει τόσο ενεργοποιείται η γλουτένη και θα έχουμε ποιο τραγανό αποτέλεσμα στο ψήσιμο
Ετοιμάζουμε την γέμιση ,πλένουμε κόβουμε το σπανάκι το πατάμε με τα χέρια μας ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε την ζύμη εγώ αυτή την χώρισα στα πέντε. Τρία κάτω, δύο πάνω και χρησιμοποίησα νισεστέ για να ανοίξω τα φύλλα με ευκολία ώστε να τα κάνω και λεπτούτσικα.
Οπότε αφού χωρίσουμε σε μπαλάκια την ζύμη ρίχνουμε στον πάγκο μας λίγο νισεστέ και ανοίγουμε.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε ένα ένα, ενδιάμεσα λαδώνουμε και τα φύλλα μας.
Στο τέλος αφού στρώσουμε και το τελευταίο λαδώνουμε ξανά και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει 180 αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.