Σοκολατα
Πρωτοκλασάτα, σπιτικά ferrero rocher, για να εντυπωσιάσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δες μία εύκολη συνταγή για ferrero rocher, που ετοιμάζεται με λίγα υλικά που έχεις σίγουρα στην κουζίνα σου! Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται απλά εξαιρετικό από όλες τις απόψεις…
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
150 γρ. γκοφρέτες φουντουκιού
150 γρ. ψημένα φουντούκια
230 γρ. Μερέντα
1 κουταλιά λικέρ
για την επικάλυψη
150 με 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
τριμμένο φουντούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή θρυμματίζοντας με τα χέρια μας την γκοφρέτα φουντουκιού σε ένα μπολ. Θρυμματίζουμε τα ψημένα φουντούκια στο Multi.
Σε ένα μεγάλο τάπερ, αδειάζουμε την τριμμένη γκοφρέτα, τα θρυμματισμένα φουντούκια και την μερέντα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Στην συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λικέρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από την 1 ώρα στο ψυγείο, βγάζουμε το τάπερ και παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα και το πλάθουμε σε σχήμα καρυδιού ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εάν επιθυμούμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με την μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού γεμίσουμε με σοκολατάκια ένα ταψάκι, τα βυθίζουμε στο σκεύος με την λιωμένη κουβερτούρα και με ένα πιρούνι τα γυρίζουμε.
Κατόπιν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί σιλικόνης.
Τέλος, τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι ή με κάτι άλλο της προτίμησής σας.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα ferrero rocher μπορούμε να τα τυλίξουμε σε ειδικά χαρτάκια για σοκολατάκια.
Καλή επιτυχία! Δες την εκτέλεση βήμα βήμα και αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού