Γλυκα
Σπιτικά καρυδάτα που αξίζει να τα δοκιμάσετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Aγαπημένο γλυκό από τα παλιά είναι τα καρυδάτα και η συνταγή με απλά υλικά γίνεται πανεύκολα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-5 ασπράδια από κανονικά αυγά (όχι μικρά)
-250 γρ. ζάχαρη
-2 κτσ. γλυκόζη
-2 βανίλιες
-250 γρ. καρύδια τριμμένα
-130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-1 κουταλιά αλεύρι
-1 κουταλάκι κονιάκ προαιρετικά
-1/2 λεμόνι στιμένο
-1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ρίχνοντας τα ασπράδια σε ένα βαθύ σκεύος και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου το μίγμα να γίνει χλιαρό.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την γλυκόζη, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με το τριμμένο καρύδι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε την φρυγανιά, το αλεύρι, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Οταν το μίγμα κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το μπέηκιν και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και φτιάχνουμε από το μίγμα μικρά μπαλάκια τα οποία τοποθετούμε στο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 12 έως 13 λεπτά.
Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε κρέμα από Ερμόλ (Φυτική σαντιγί σε τενεκεδακι όπως το γαλα), ζάχαρι άχνη και γάλα, την οποία βάζουμε με ένα κορνέ ανάμεσα σε δύο καρυδάτα.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! To “καρυδάτα “ είναι έτοιμο!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνετε συντονισμένοι με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!