Συνταγές
Το σημερινό μας φαγητό σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο συνοδεία πιλάφι με λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κλασικό και ωραίο !!
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
Δύο μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα σε φετούλες
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ
Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πιπεριές χρωματιστές μια χούφτα σε ροδέλες
1 ποτήρι τοματοχυμό
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ κρασί λευκό
1 κύβο κότας, (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά, πάπρικα γλυκιά
1 ποτήρι ζεστό νερό
Για το πιλάφι
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 χούφτα αρακά
1 κουτάλια καρότα σε κομματάκια
1 κουταλιά πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι όπου σωτάρουμε τα λουκάνικα να ροδίσουν.
Κατόπιν τα αφαιρούμε και ρίχνουμε τα λαχανικά μας να σωταριστούν, ρίχνουμε και τα λουκάνικα, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, τον κύβο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Σε κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό με μια κουταλιά αλάτι, ρίχνουμε τον αρακά, τα καρότα και τις πιπεριές και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει, σουρώνουμε και σερβίρουμε.
Φαγητό σκέτη λιχουδιά, πολύ ωραίο σε γεύση και σε εμφάνιση!
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!