Συνταγές
Σπανακόπιτα τσαλακωτή με ωραία γέμιση και χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Χαρουλα Μυργιωτη καραμερη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση :
1κιλο σπανάκι, 6κρεμμυδακια φρέσκα, 2,κρεμμύδια ξερά, 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι.
Ζυμη για 8 φύλλα.
3κουπες τσαγιού αλεύρι, 250 ml νερό χλιαρό, 2κσ λαδι, 2κσξυδι, αλάτι. 1κουπα τσαγιού λάδι για το αλλειμα των φύλλων. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για μια ώρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι μας, το πλένουμε καλά και το ψιλοκοβουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2κουπες τσαγιου νερό και ρίχνουμε το σπανάκι στην αρχή και συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και τον άνηθο και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και τέλος ρίχνουμε 1κσουπας αλάτι.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας.Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και ανοίγουμε τα φύλλα. Λαδώνουμε το ταψί 32 νούμερο βάζουμε το πρώτο φύλλο τσαλακωμενο χωρίς να εξέχει από το ταψί και το λαδώνουμε έτσι κάνουμε με το δεύτερο φύλλο και στο τρίτο φύλλο λαδωνω και ρίχνω σε όλο το φύλλο γέμιση έτσι κάνω με το τέταρτο και πέμπτο φύλλο και σκεπάζουμε με τα 3 τελευταία φύλλα τα οποία και αυτά λαδωνω όπως και από πάνω το τελευταίο φύλλο μας.
Χαράζουμε τη πίτα μας και βάζουμε για ψησιμο.
Η Συνταγή είναι από κ. Χαρουλα Μυργιωτη καραμερη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.