Συνταγές
Σπανακόπιτα εύκολη με χειροποίητο φύλλο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω στο κάβο του μίξερ 650 γρ αλεύρι, 350γρ νερό χλιαρό, 2κσ ελαιόλαδο, 2κ.σ ξύδι, 1κ.γ αλάτι, 2 πρέζα μπέικιν πάουντερ (γεινετε τέλειο ζύμη και για τα κορίτσια που δεν μπορούν να φτιάξουν πίτα) Μετά σε λίγα λεπτά, μοιράζω την ζύμη σε 2 μπαλίτσες το ένα πιο μεγάλο για κάτω. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνω μέχρι να κάνω την γεμίσει.
* 5 φορές το ένα και μετά το ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο, απλά και εύκολα
Σουτάρω σε λίγο ελαιόλαδο κρεμμύδι και πράσο ψιλοκομμένα. Στύψιμο το σπανάκι με κρεμμύδακια φρέσκο το πράσινο μέρος με λίγο αλάτι. Βάζω ανθότυρο, μανούρι, φέτα, πιπέρι, αυγά, λίγο τραχανά, άνηθο, πιπέρι. Ανοίγω τα φύλλα τετράγωνο, αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο λιωμένο, διπλώνουμε σαν φάκελο (δείτε την φωτογραφία στα σχόλια )
βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο βάζουμε το ένα ρίχνουμε πάλι αλεύρι και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το ίδιο και το άλλο φύλλο.
Ανοίγω το ένα, αλείφω το ταψί του φούρνου με λάδι, βάζω φύλλο, ρίχνουμε λίγο λάδι και τριμμένη φρυγανιά να γίνει τραγανό το φύλλο,
τοποθετούμε την γεμίσει, το άλλο φύλλο, αλείφουμε με λάδι και ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά στην κάτω σχάρα
μετά πιο πάνω με 175 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.