Συνταγές
Καλοφτιαγμένη χρυσοψημένη και πεντανόστιμη σπανακοπρασοτυρόπιτα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
600 γρ σπανάκια
1 ξερό κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια χλωρά
3 πράσα
Καυκαλιδες
Αγριο μάραθο
Δυόσμο
Σέσκουλα
Λάπατα
2 αυγά
400 γρ τυρί Φέτα ή όσο θέλετε εσείς βάζετε
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
1 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 Κοφτά κουταλάκια γλ αλάτι
Νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Το ζυμάρι γίνεται πολύ , φτιάχνω και τυρόπιτες από αυτό.
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια και τις μυρωδιές.
Κόβουμε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να μαραθουν.
Κόβουμε τα σπανάκια ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε να βγάλουν τα υγρά τους, τα στίβουμε πιέζοντας τα στις χούφτες μας και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε όλες τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, τα πράσα με το κρεμμύδι, το τυρί τα αυγά το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε 11 φύλλα το πρώτο το ψήνω και το τρίβω μέσα στη γέμιση να απορροφήσει τυχόν υγρά.
Έχουμε λαδωσει το ταψί και στρώνουμε 5 φύλλα κάτω λαδωνοντας κάθε ένα που βάζουμε.
Ρίχνουμε την γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ανάμεσά τους και το επάνω.
Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν σε κόθρο χαράζουμε σε κομμάτια καταβρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου περίπου μιάμιση ώρα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.