Συνταγές
Σπανακοπιτάκια στο τηγάνι γεμάτα γεύση και αρώματα – θα γίνουν τα αγαπημένα σου
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από μυρωδικά έχω βάλει καυκαλήθρες που βρήκα στο κτήμα μας μυρώνια αγριοκαρότο μάραθο άνηθο μαϊντανό φρέσκα κρεμμυδάκια και 2 ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια..επίσης κόβουμε και τα υπόλοιπα χόρτα, τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη ρίχνουμε αλατάκι και ζυμώνουμε αυτά.
Σε μία λεκάνη έχουμε ψιλοκόψει όλα τα παραπάνω μυρωδικά…Σε βαθυ τηγάνι ρίχνουμε πρώτα ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο τους, τα ξερά κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά και μόλις μαραθούν τσιγαριστούν τα ριχνουμε στα χορτα και ανακατεύουμε καλά.
Για το φύλλο
Τέσσερις κούπες στο νες καφέ αλεύρι σταρένιο (αλεύρι για πίτες)
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χλιαρό νεράκι όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία μικρή λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά και την ζάχαρη με λίγο χλιαρό νεράκι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.
Ρίχνουμε το λάδι ξύδι αλάτι και νεράκι όσο πάρει και ζυμώνουμε ένα ζυμαράκι μαλακό.
Αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Ανοίγουμε πιτούλες βάζουμε μέσα από το μίγμα κλείνουμε πατάμε με ένα πιρούνι τις άκρες .
Τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.