Συνταγές
Σπανάκι με “φύλλο” πατάτας!
Μια διαφορετική σπανακόπιτα με πατάτες. Σίγουρα πολύ νόστιμη!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
3 πατάτες
350 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μαϊντανό
Άνηθο
150 γρ. φέτα τρίμματα
Λάδι
μοτσαρελα τριμμένη ( κατά βούληση)
15 γρ. σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζω τις πατάτες με την φλούδα τους, και τις βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν.
Πλένω καθαρίζω το σπανάκι το κόβω, το ατμιζω σε αντικολιτικο τηγάνι, να μαραθεί, και να στεγνώσει.
Το βάζω σε σουρωτήρι, και το αφήνω στην άκρη.
Στην τάβλα κοπής, κόβω τα πλυμένα και καθαρισμένα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, συνεχίζω σοτάροντας τα κρεμμύδια με λάδι, προσθέτω το σπανάκι, τον μαϊντανό, ανακατεύω μέσα την φέτα, και τελευταίο τον άνηθο.
Σε ταψάκι, λαδωμένο αφού προηγουμένως έχω καθαρίσει τις πατάτες από την φλούδα τους, τις κόβω σε πάχος ενός εκατοστού, και τις αραδιάζω στον πάτο, και τα πλαϊνά του ταψιού.
Στρώνω το σπανάκι, και από πάνω βάζω τις υπόλοιπες πατάτες, να είναι η μια πάνω στην άλλη, όπως κάνουμε στην μηλόπιτα.
Αλείφω την επιφάνεια με λάδι, πασπαλίζω με το σουσάμι, και φουρνίζω στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 35’, μετά αλλάζω στον αέρα στους 180 βαθμούς, και πασπαλίζω την επιφάνεια με την μοτσαρελα. φουρνίζω άλλα 15’-20’ μέχρι να λιώσει η μοτσαρελα και να ροδίσει.
Σημείωση: Η δόση είναι για 24αρι ταψί.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!