Συνταγές
Σούπερ τέλεια τυροπιτάκια κουρού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά
1αυγο
1 στραγγιστό γιαούρτι (200 γραμμάρια)
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
500 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κ.σ. ψιλοτριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
1 κρόκο αυγού για επάλειψη και σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια κρέμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και το πεκορίνο .Το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα όσο μπορούμε και μετά ζυμώνουμε με το χέρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στον ψυγείο για μία ώρα, να σφίξει.
Κόβουμε κομμάτια και τα πλάθουμε στο χέρι, βάζουμε 2 κουταλάκια γεμίσει από (200 γραμμάρια τριμμένη φέτα +100 γραμμάρια τριμμένο πεκορινο+1 αυγό+ λίγο μαύρο πιπέρι)
Κλείνουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού, αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Πάντα εξαρτάται από το φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”