Συνταγές
Σούπερ νηστίσιμη χορτόπιτα με σπιτικό χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 κούπες αλέυρι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι κι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
νερό όσα χρειάζεται.
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3πράσο το πράσινο μέρος
1 κρεμμύδι ξερό, 1 ματσάκι σέσκουλα
1/2 ματσάκι άνηθο, 1/2 ματσάκι, λίγο μαϊντανό, λίγο δυόσμο, 1/2 ματσάκι καυκαλήθρες, 1/2 ματσάκι μυρώνια(που τα έχω στην κατάψυξη, όταν βρίσκω τους ζεματάω και έχω πάντα)
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο , 3 κ. σ ρύζι
Εκτελεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατέυουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και από επάνω σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το σπανάκι, το ρύζι και τα άλλα χορταρικά να μαραθουν και να φύγουν τα υγρά τους.Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, άνηθο, μαϊντανό, λίγο δυόσμο.
Αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα 8 φύλλα σε σχήμα του ταψιου του φούρνου , βάζουμε 4 φύλλα κάτω, σε κάθε φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο, μισή γέμιση, φύλλο, πάλι γέμιση και γυρίσουμε της άκρες πάνω στην γέμιση , βάζουμε 3 φύλλα πάνω και τα γυρίσουμε κάτω στην πίτα. Με ένα μαχαίρι χαρίζουμε την πίτα
Ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό, λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° μια ώρα περίπου, μέχρι να πάρη ωραία χρώμα.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.