Συνταγές
Τόσο ζουμερό, νόστιμο σουφλέ σοκολάτας και με λίγα υλικά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ”.
Για 6 άτομα.
ΥΛΙΚΑ:
125 γρ.κουβερτούρα σε κομμάτια, 125γρ.βούτυρο σε κομμάτια, 3 αυγά, 80γρ.ζάχαρη, 50 γρ.αλεύρι φαρίνα απ,1 πρέζα αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε κουβερτούρα και βούτυρο σε Μπεν μαρι σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν. Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά, προσθέτουμε τη λιωμένη κρύα κουβερτούρα λίγη λίγη
στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι και διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 6 κουπάκια και ψήνουμε για 9 μόνο λεπτά,στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μην τα αφήσετε παραπάνω γιατί δεν θα είναι τόσο ζουμερά. Όποιος θέλει 12 σουφλέ θα βάλει τα διπλάσια υλικά και 5 αυγά.
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σουφλέ Σοκολάτας !!!
Υλικά
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγη λιγη τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκευη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αν θέλουμε αντι για αλευρι μπορουμε να βαλουμε κακαο.
Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄….
Βγαίνουν 12 σουφλέ.
Η συνταγή είναι της κ.Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.