Συνταγές
Μαμαδίστικη συνταγή για ελαφριά σουτζουκάκια χωρίς τηγάνισμα..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 500 γρμ κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βρώμη
1 φρυγανιά περασμένη στο μουλτι
1 φλυτζανακι του καφέ κρασί κόκκινο Ικαριώτικο
Μισή κόκκινη πιπεριά τριμμένη
2 δάκτυλα τριμμένη κολοκύθα πορτοκαλί
2 Κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερο ρίγανη, μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, πάπρικα γλυκιά, λίγο κανέλα σε σκόνη. Ζυμωσουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο τό μπωλ για 1 ώρα.
Τώρα φτιάχνουμε μία σάλτσα με 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας δική μου, 10 ντοματινακια κουτσικα , 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ακόμα, 1 σφηνακι μηλοξυδο, 2 φύλλα δάφνης, λίγο κανέλα σε σκόνη, 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο.
Βράζουμε λίγο την σάλτσα, ύστερα πλάθουμε σουτζουκάκια τά βουτάω μέσα σε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ και βάζουμε μέσα στην σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 40′.
Σερβίρουμε με μακαρόνια από καστανό ρύζι τά οποία τα βράζουμε για 8′. Και μπωλικο τυρί τριμμένο.
Επίσης μέσα στην σάλτσα βράζουμε την άλλη μισή κόκκινη πιπεριά σέ φέτες, και 2 δακτυλακι κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια..
Και μία σαλάτα στην μέση.
Και λίγα ψητά σουτζουκάκια για μεζεδάκι..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.