Συνταγές
Σουτζουκάκια στο φούρνο – υγιεινά μα πάνω απόλα όπως της μαμάς
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 400 γρμ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο, έβαλα στο μουλτι μισό μεγάλο ξερό κρεμμύδι, μισό καρότο μισή πιπεριά Φλωρίνης, 3 σκελίδες σκόρδο 1 αυγουλακι. Τά έριξα μέσα στο κιμά, πρόσθεσα 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, αλατοπιπερο ρίγανη, μισό και κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο, λίγο μοσχοκάρυδο, κανέλα, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ζυμωνουμε σέ σουτζουκάκια εγώ τά πλάθω σέ χοντρά. Τά στρώνουμε σέ ταψί πυρέξ. Ωστόσο σέ κατσαρολακι Σωταρω το άλλο μισό σέ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, με 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, μόλις λίγο ξανθινει ελαφρώς, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, αφήνω λίγο και σβήνουμε με 1 σφηνακι κόκκινο κρασί και 1 σφηνακι μηλοξυδο.
Ρίχνουμε το άλλο μισό καρότο σέ φέτες, 1 φλυτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας σέ κομ κασέ, 2 φύλλα δάφνης 1 μασουρακι κανέλλα και 2 γαρύφαλλα.
Βράζουμε μαζί με 1 κούπα νερό για 15′ και ύστερα ρίχνω όπως είναι επάνω από τά σουτζουκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190-200 για 40′.
Ενδιάμεσα γυρίζουμε τά σουτζουκάκια και από την άλλη πλευρά.
Βραζουμε και το ζυμαρικό λιγκουίνι, σουρωνουμε ,λαδωνουμε , από πάνω λίγο τριμμένη παρμεζάνα και σάλτα από τά σουτζουκάκια, μουρλια έγινε και χωρίς καθόλου τηγάνι.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.