Γλυκα
Σουσαμόπιτα – πραγματικά ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό που θα σας τρελάνει
Μια γλυκιά συνταγή που λίγοι έχουν δοκιμάσει για σουσαμόπιτα ή μπακλαβά με σουσάμι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
40 γρ. μέλι
1 κανέλα ξυλάκι
1 φλούδα λεμόνι
1 φλούδα πορτοκάλι
λίγη βανίλια
για την σουσαμόπιτα
450 γρ. φύλλα κρούστας
300 γρ. βούτυρο αγελάδος και 50 γρ πρόβειο
300 γρ. σουσάμι
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
για το στόλισμα
ξυλάκια γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα είναι να καβουρδίσουμε το σουσάμι σε ένα ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε σε ένα σκεύος μαζί με τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά, φτιάχνοντας έτσι τη γέμιση.
Βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί στις διαστάσεις που θέλουμε.
Στρώνουμε 5 φύλλα το ένα πάνω από το άλλο στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα.
Κατόπιν, πασπαλίζουμε με ένα κουτάλι ποσότητα από τη γέμιση, στρώνουμε ένα φύλλο βουτυρώνοντάς το και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υλικά που έχουμε. Η τελευταία στρώση πρέπει να έχει 4 φύλλα χωρίς γέμιση.
Οταν ολοκληρώσουμε, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα, βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια, στολίζοντας με ξυλάκια γαρύφαλλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1,30 ώρα.
Το επόμενο βήμα και όσο ψήνεται η πίτα, είναι η παρασκευή του σιροπιού. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι, για 3 λεπτά μετά τον βρασμό.
Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και καυτή την πίτα.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει καλά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “σουσαμόπιτα “ !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT