Συνταγές
Σουπιές στιφάδο για σήμερα – ένα γλύκισμα
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
3/4 κιλό κρεμμυδάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ [διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό]
50 ml ξύδι
2 δαφνόφυλλα
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
3 4 γαρύφαλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σουπιές τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν( εγώ τα βράζω για 15 λεπτά) .
( Τα κρεμμύδια πρώτα μπορείτε να τα βράζετε για 2 -3 λεπτά) Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′. [αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό].
Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για γευστικό κουνελάκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”
Υλικά
1 κουνελακι μικρό
1-2 κιλά κρεμμύδια
Δάφνη 3-4 φυλλαράκια
Μπαχάρι σε κόκκους
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1ντοματοχυμο pummaro
1ποτηρι κρασί κόκκινο η άσπρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κουνελάκι και το Μαρινάρουμε από βραδύς αν μπορούμε με λάδι μπαχαρικά και 1/2ποτήρι κρασάκι .
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε με πολύ λίγο λάδι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε και το κουνελάκι και αφήνουμε να σωταριστουν σε χαμηλή φωτιά μαζί με τα κρεμμύδια περίπου 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασάκι και αφήνω να εξατμιστεί.. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τον ντοματοχυμο και καλύπτουμε το υπόλοιπο της κατσαρόλας με νερό ..και το ξεχνάμε για 1ωρα και κάτι σε θερμοκρασία 7 κ μέγιστο εστίας 9.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”