Συνταγές
Ένα εξαιρετικά νόστιμο φαγητό, με πολυ ωραία υλικά και μαγειρεμένο άψογα – φρέσκιες σουπιές με σπανάκι, μάραθο και ελιές
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό σουπιες
1 κιλό σπανάκι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο μάραθο
1 κ.σ. πελτέ
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
15 ελιές πράσινες
αλάτι. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις σουπιες αρκετά και τις Ρίχνουμε στη κατσαρόλα, μόλις φύγουν τα υγρά Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν
στη συνέχεια προσθέτουμε το πελτέ το γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα καλά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα
Ρίχνουμε μέσα τις κομμένες σε κυβάκια ντομάτες το μάραθο κομμένο, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα αλάτι ,πιπέρι και το μαγειρεύουμε για 30′.
Στη συνέχεια βάζουμε και το σπανάκι κομμένο και το συνεχίζω 6′ έως 8′.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πολύ νόστιμο, αφράτο και λαχταριστό ελαιόψωμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μακρη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φακελακι μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη και ένα αλάτι
1 μισή φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζανια νερό
1 κιλό αλεύρι γοχ
Ελιές
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ Ρίχνουμε την μαγιά την ζάχαρη και το αλάτι Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι Νερό και ανάκατευουμε προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι…
αφήνυμε λίγο για να πασπαλισυμε το πυρεξ…
ψήνουμε αντίσταση στους 190 για περίπου μια ώρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μακρη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”