Συνταγές
Τέλειο , ότι καλύτερο το δικό σου ψωμάκι ! Ζυμωτό σκέτος αφρός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400μλ χλιαρό νερό ( όχι ζεστό…θα καεί η μαγια)
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.γλ γεμάτο μέλι
Λίγο λαδακι
Ένα κ γλ.κοφτο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νεράκι, την μαγιά το μέλι και 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεύουμε σκεπάζουμε με μια πετσέτα κ αφήνουμε για κανενα 5 λεπτό να ενεργοποιηθεί η μαγια. Μετά βάζουμε λίγο λαδακι το αλάτι και συνεχίζουμε με αλεύρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Όταν κολλάει λαδωνουμε τα χέρια μου και συνεχίζουμε το ζύμωμα αλλά για λίγο.. λαδωνουμε ελαφρώς το μπολ προσθέτουμε το ζυμάρι, σκεπασμένο με πετσέτα, αφήνουμε να φουσκώσει στην κουζίνα για 1 ώρα περίπου (σβηστός ο φούρνος). Παίρνουμε 2 μακρόστενες φόρμες, τοποθετουμε λαδόκολλα και χωρίζουμε την ζύμη μου στα 2.
Τα χαράζουμε ελαφρώς από πάνω τα ξανασκεπαζουμε καί τά αφήνουμε για κανενα 15 λεπτο πάλι στον φούρνο να ξαναφουσκωσουν. Έπειτα ψήνουμε στους 200 αντίστασεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρωματακι.
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για σουηδικό ψωμάκι
Υλικά
450 gr αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
250-300 ml νερό
50 γρ. ηλιόσπορο
50 γρ.λιναρόσποροι
50 γρ. σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε ηλιόσπορους, λιναρόσπορους, σταφίδες, καθώς και αλάτι, ζάχαρη και ηλιέλαιο. Ρίξτε και το χλιαρό νερό και ζυμώνετε .
Βάζετε τη ζύμη σε ένα φόρμα μακρόστενη, αφού έχετε τοποθετήσει λαδόχαρτο και αφήνετε στο ψυγείο για 8-12 ώρες
Το πρωί βάζετε τη φόρμα με τη ζύμη σε φούρνο όχι προθερμασμένο . Ψήστε στους 220 βαθμούς περίπου 40 λεπτά.
Η κρούστα είναι ασυνήθιστα τραγανή και το εσωτερικό του ψωμιού είναι διάτρητο, σαν σφουγγάρι. Αυτό το ψωμί θα σας εκπλήξει με γεύση και άρωμα.