Συνταγές
Πολύ ωραία και πανεύκολα Σουηδικά τσουρέκια που πρέπει να δοκιμάσετε.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρίνα Κουβελόγλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-50 γρ. φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξηρή μαγιά
-150 γρ. βιταμ
-1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
-1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-μισό κτγ. αλάτι
-1 αυγό
-4-5 κούπες τσαγιού αλεύρι
για την γέμιση
-100 γρ. βιτάμ
-1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
-1,5 κτσ. κανέλα σε σκόνη
-1 ασπράδι αυγού για το άλειμμα
-ζάχαρη
Εκτέλεση
1) Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνεται το βιτάμ μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε.
Σε μεγάλο μπωλ διαλύεται την μαγιά και προσθέτετε το μείγμα βιτάμ- γάλακτος που θα πρέπει να είναι χλιαρό.
Δουλεύετε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί τελείως ή μαγιά.
2) Ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μεγαλύτερο μέρος από το αλεύρι και το δουλεύετε καλά. Προσθέτετε όσο ακόμα αλεύρι χρειαστεί ώστε να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μην κολλάει.
Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και μετά με πετσέτα. Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει μια ώρα.
3) Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο για την γέμιση και προσθέτετε την ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύετε και κρατάτε το μείγμα χλιαρό.
4) Μεταφέρετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξανά ζυμώνεται.
Χωρίζεται τη ζύμη σε δύο κομμάτια.
Ανοίγετε το καθένα με τη σειρά σε παραλληλόγραμμο κομμάτι πάχους περίπου 8 χιλιοστών.
5) Απλώνετε καλά μισό από το μείγμα της γέμισης σε κάθε παραλληλόγραμμο.
Φτιάχνετε ρολό, ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά και τυλίγοντας προς τα μέσα.
Κάνετε το ίδιο με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης.
Κόβετε το κάθε ρόλο σε ροδέλες.
6) Μεταφέρετε τα ρολά σε ταψί που έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
7) Αλείφετε τα τσουρέκια με το ασπράδι και πασπαλίζετε με ζάχαρη.
Τα καλύπτετε με πετσέτα και αφήνετε να φουσκώνουν αλλά 20 λεπτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω με αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Η συνταγή είναι από Μαρίνα Κουβελόγλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.